Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Αντεπίθεση

απο βαθυ κοκκινο


Το σύστημα επιτίθεται. Και επιτίθεται ύπουλα με όλα τα μέσα που διαθέτει. Κατ αρχήν θέλει να συκοφαντήσει την Αριστερά. Συκοφαντεί τόσο το ΚΚΕ, όσο και το ΣΥΡΙΖΑ.
Ένας τρόπος δημιουργίας κλίματος είναι οι δημοσκοπήσεις. Δείχνουν το ΚΚΕ χαμηλά, το δε ΣΥΡΙΖΑ, πίσω από τη ΝΔ. Ξεχνούν ότι στις προηγούμενες εκλογές έπεσαν εντελώς έξω. Αλλά γιατί επιμένουν; Οι δημοσκοπήσεις, έστω κι αν δεν γίνονται πιστευτές, τραβούν την προσοχή. Όταν ακούς πχ, ότι το ΠΑΣΟΚ είναι δεύτερο και ανεβαίνει, όπως έλεγαν πριν τις προηγούμενες εκλογές, αμφιβάλεις για αυτά που βλέπεις καθημερινά και γνωρίζεις. Συσπειρώνονται ως ένα σημείο, τα πρόβατα αφού δίνονται ψεύτικες ελπίδες.
Το ίδιο τώρα και με τη ΝΔ. Τι έγινε και προηγείται η ΝΔ; Ήρθε η Ντόρα! Α, καλά. Ήρθε δηλαδή κάποια, που μισεί τον αρχηγό της, που θέλει οπωσδήποτε να τον ρίξει, που τον έβριζε, και που διαγράφηκε, γιατί θεωρήθηκε επικίνδυνη από την ηγεσία της ΝΔ. Τόσο καλά. Ούτε μια ψήφο δε θα πάρει ο Σαμαράς από τη ΔΗΣΥ. Και αυτό γιατί χάρη στον Παυλόπουλο, οι εκλογές θα γίνουν με λίστα. Κατάλαβες Αντώνη; Γιατί να ψηφίσει ο οπαδός της Ντόρας, εσένα, όταν έχει εξασφαλίσει την εκλογή η κόρη;
Λένε θα πάρει από το λαγό. Τις προσωπικές ψήφους των καραγκιόζηδων. Σταγόνα στον ωκεανό. Και με την έλευση των «παλτών», θα φύγουν περισσότεροι. Σκεφτείτε αναποφάσιστοι, τι σας προσφέρει ο Σαμαράς; Μνημόνιο, πετσόκομμα αποδοχών, ακρίβεια, ανεργία. Μια απ τα ίδια και χειρότερα.  
Αλλά γιατί επιμένουν στα ψέματα; Γιατί δεν έχουν κάτι άλλο να κάνουν. Γιατί είναι σε κρίσιμη θέση. Ιδιαίτερα τα αφεντικά. Οι καναλάρχες, οι τραπεζίτες, οι κυνόδοντες, οι  εφοπλιστές, ο ΣΕΒ κλπ. Ο ΣΥΡΙΖΑ, πέρα από το τι λέει, είναι κόμμα που δεν κυβέρνησε, που δεν είναι τα στελέχη του, τα περισσότερα, αναμεμειγμένα σε σκάνδαλα. Είναι λοιπόν δύσκολο να εκβιαστούν. Για τους δημοσιογράφους, το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ, έχουν πολλά άπλυτα. Για τον Αλέξη δεν έχουν σκάνδαλα οικονομικά να τον δέσουν. Αυτό τους ανησυχεί.   
Φυσικά υπάρχουν και τα σκουλήκια. Όσοι δηλαδή έτρωγαν με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ και τώρα θέλουν να παρουσιάζονται τάχα μου, Αριστεροί. Αυτοί είναι με το συμφέρον τους. Απαντώ και σε ένα σχόλιο αναγνώστη, γιατί στηρίζουν ορισμένοι εκδότες το ΣΥΡΙΖΑ. Μυρίζονται νίκη και θέλουν να είναι με τους νικητές. Απλό, άσε που το χουν ξανακάνει.
Άλλος τρόπος επίθεσης είναι η τρομοκρατία. Θα φύγουμε από την ΕΕ και θα γυρίσουμε στη δραχμή. Αλήθεια; Μακάρι να βγούμε από το σκυλολόι, αλλά δεν το βλέπω, δυστυχώς. Από το στόμα σας και στου λαού τα αυτί. Το να παραμένουμε σε  ένα όμιλο υποτελών του ράιχ, δεν μας συμφέρει σα λαό. Καταστρέφουμε και την οικονομία και την ανεξαρτησία μας, έστω αυτές που έχουμε. Παρόλα αυτά, κανείς δεν μπορεί να μας πει φύγετε. Αλλού λοιπόν τα ψέματα.
Το άλλο που κάνουν, είναι η παρανοϊκή σύνδεση εγκλήματος και μεταναστών. Λες και είμαστε οι πρωτόπλαστοι και ήρθε ο μετανάστης να μας δώσει μήλα. Έλεος! Τι είναι εγκληματικότητα; Είναι ένα σύνολο από πράξεις αντικοινωνικές, δηλαδή πράξεις που βλάπτουν το συνάνθρωπο. Για να το δούμε καλύτερα. Η εκμετάλλευση είναι έγκλημα; Το να δουλεύεις από το πρωί ως το βράδυ για ψίχουλα για παράδειγμα. Το να αναγκάζεσαι αυτά που έχεις, να τα δίνεις χωρίς να το θέλεις στον άλλο, στην εφορία λόγου χάρη.
Το να αναγκάζουν τις νέες κοπέλες αλλά και αγόρια να εκδίδονται χωρίς προφυλάξεις; Το να σε ληστεύουν κάθε μήνα με ανήθικους και τρελούς φόρους; Η δηλητηρίαση από χημικά της αστυνομίας βλάπτει ή ωφελεί; Οι τραυματισμοί και οι σκοτωμοί από μπάτσους και χρυσαλήτες δεν πιάνονται ως πράξεις βίας; Ποιος σας κλέβει όλους; Ποιος κλέβει τα πιο πολλά;
Ρώταγα που το πάνε με τους μετανάστες στην Πάτρα. Η αστυνομία με αφορμή τα επεισόδια, έκανε ανακοίνωση, ότι τάχα είναι καλύτερα για όλους να γίνουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Λένε δηλαδή, ότι είναι πολύ καλό για όλους, να γίνει ξανά το Άουσβιτς, το Νταχάου και άλλα κρεματόρια ανθρώπων που δε γουστάρει το σύστημα στην Ελλάδα. Μόνο που όταν σταματήσουν να έρχονται μετανάστες, θα πάρουν τη θέση τους οι άστεγοι, να «φιλοξενηθούν» κι αυτοί και μετά οι αντιφρονούντες. Να κυκλοφορούν ελεύθεροι οι ναζί, να σπάνε αμάξια, κεφάλια κλπ, χωρίς αντιδράσεις.
Προσπαθούν επίσης να σπείρουν διχόνοια στην Αριστερά. Σύντροφοι, ότι καταφέραμε ως τώρα, και καταφέραμε πάρα πολλά, το πετύχαμε επειδή ο κάθε ένας από μας και όλοι μαζί, αντεπιτεθήκαμε στον καπιταλισμό, με πολλούς τρόπους.
Δε θεωρώ τη διαφωνία και τη διαφορετική γνώμη κακό. Ίσα – ίσα. Οι διαφορετικές απόψεις είναι δείγμα ότι η Αριστερά είναι ζωντανή και εξελίσσεται. Ότι δε φοβάται να θέσει ερωτήματα στον εαυτό της, και να ψάξει να βρει απαντήσεις. Οι πλουτοκράτες ενώνονται μέσα στα πλαίσια του προσωπικού τους συμφέροντος. Η Μπακογιάννη πχ και ο Σαμαράς μισούνται. Η προοπτική έστω μικρής αλλαγής, στο πλαίσιο που μπορεί να αλλάξει κάτι με εκλογές, είναι που τους ένωσε. Μ άλλα λόγια φοβούνται. Το λαό. Ξέρουν ότι μια νέα καταδίκη του Μνημονίου, θα εμποδίσει κάθε απόπειρα ξεπουλήματος.
Κάθε μέρος της Αριστεράς, χρειάζεται να είναι έτοιμο για νέους αγώνες. Ο εχθρός συγκεντρώνει τις τελευταίες δυνάμεις για νέο χτύπημα στα λαϊκά στρώματα. Ο κάθε ένας από μας καλείται πάλι να αγωνιστεί όπως αυτός νομίζει καλύτερα, για να μην περάσουν τα σχέδια του κεφαλαίου.
Κάθε νίκη των εργαζομένων φέρνει πιο κοντά την επανάσταση, τη ριζική ανατροπή. Η εξέλιξη ακριβώς αυτό πρέπει να κάνει. Να προετοιμάζει τη μεγάλη σύγκρουση. Να προετοιμάζει τις πιο ιδανικές συνθήκες για το λαϊκό κίνημα. Κάθε νίκη του λαού, κάθε ακύρωση των σχεδίων της ανωμαλίας, ανυψώνει το αγωνιστικό φρόνιμα και υποχρεώνει τους αντιπάλους σε κινήσεις πανικού, άρα σε λάθη.
Είμαι πεπεισμένος, ότι στους αγώνες που έρχονται, η Αριστερά θα θριαμβέυσει. Καλή δύναμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου