Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

επίκαιρη ιστορική αναδρομή

Ολίγη από επίκαιρη ιστορική αναδρομή :

Ο Κώστας Βάρναλης στον - ήδη παράνομο - "Ρίζο της Δευτέρας" έγραψε, μεταξύ άλλων, την 27η/10/1947 (η υπογράμμιση δική μου) : "H 28 του Οχτώβρη είναι μια μεγάλη μέρα για τον ελληνικό λαό – και μέρα ντροπής για τους προδότες του. Κι όμως ετούτοι γιορτάζουνε το “αλβανικό έπος”. Και πάλι χωρίς το λαό. Και πάλι με φράχτη γύρω τους τα όπλα - για να τους φυλάνε όταν πηγαίνουν στην τελετή - να φυλάνε από το λαό τους εχθρούς του λαού.
Το τι νόημα δίνουνε στον όρο “αλβανικό έπος” οι φυγάδες του “έπους” φαίνεται από το νόημα που δίνουνε σε κάτι ανάλογες και παράλληλες ορολογικές απάτες όπως π.χ “απελευθέρωση”, “ανεξαρτησία”, ”δημοκρατία”, “αμερικάνικη βοήθεια”, “πνευματική ελευθερία” κλπ. Το ουσιαστικό περιεχόμενο των λέξεων είναι διαμετρικά αντίθετο με την ετυμολογική τους σημασία.
[...]
Όταν λοιπόν οι εχθροί του λαού ξηγιούνται με τόση ειλικρίνεια, τότε γιατί ο λαός να μην έχει το δικαίωμα να τους τα λέει κι αυτός από την καλή; Θα πείτε δεν τον αφήνουν. Θα τον αφήσουν! Κι αν τώρα ο λαός τιμά ανεπίσημα αυτήν την επέτειο, θα έρθει η μέρα σύντομα, που θα την γιορτάζει επίσημα κι όπως της αξίζει."

(Ολόκληρο το χρονογράφημα του Βάρναλη στο : http://danai-koltsida.blogspot.gr/2012/10/blog-post_2829.html).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου