Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

“Γιαννάκη Σύριζα ψηφίζεις;”

Οι χουντικές ερωτήσεις της ΕΛ.ΑΣ. για την επίθεση στα μεταλλεία χρυσού


μεσω  αλεπου του Ολυμπου

«Τι ψήφισες στις εκλογές»; Οι χουντικές ερωτήσεις της ΕΛ.ΑΣ. για την επίθεση στα μεταλλεία χρυσού
Ερωτήσεις που παραπέμπουν ευθέως στη Χούντα καταγγέλεται ότι κάνουν οι αστυνομικοί στους προσαχθέντες κατοίκους της Χαλκιδικής που αντιδρούν στη λειτουργία των μεταλλείων χρυσού στις Σκουριές. 

«Τι ψήφισες;», 
«είσαι αντίθετος με την εξόρυξη χρυσού;», 
«θέλουμε και άμεση δημοκρατία;» 
είναι μερικές από τις ερωτήσεις που κάνουν οι αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης στους προσαχθέντες κατοίκους.

«Αν δεν είσαι εκεί να το βιώσεις δεν μπορείς να καταλάβεις....


Υπάρχει συνταγματική εκτροπή, βιασμός της αλήθειας. 
Ποινικοποιείται κάθε αντίθετη άποψη» είπε μεταξύ άλλων ο δικηγόρος Βασίλης Τζιμούρτος.

«Αισιανθήκαμε το σημαίνει Γκουαντάναμο». 

Με αυτή τη φράση ο δικηγόρος Γιώργος Κυρίτσης περιέγραψε τις “εξαφανίσεις” κατοίκων που προσήχθησαν στις αστυνομικές αρχές. 

«Εχει καταργηθεί επίσημα κάθε έννοια του νομικού πολιτισμού. Η κορύφωση της εξελίσσεται μετά την επίσκεψη Δένδια στη Χαλκιδική.Ψάχναμε δύο “εξαφανισμένους” κατοίκους και κανείς από την αστυνομία δεν μας έλεγε που είναι» συμπλήρωσε.

«Γίνονται ερωτήσεις στους προσαχθέντες ακόμη για το τι ψηφίζουν;

 “Γιαννάκη Σύριζα ψηφίζεις;” “σ' αρέσει η άμεση δημοκρατίαμας είπαν ότι τους ρωτάνε οι αστυνομικοί» είπε μεταξύ άλλων ο δικηγόρος Αλέξης Αδαμίδης.

Για παράνομη τράπεζα γεννετικού υλικού από κατοίκους που αντιδρούν στην επένδυση έκανε λόγο η δικηγόρος Ελεάνα Ιωαννίδου. «Πρόκειται για παράνομη συλλογή γεννετικού υλικού από ανθρώπους που δεν τους έχει απαγγελθεί καμία κατηγορία» είπε χαρακτηριστικά.

«Καμία επένδυση δεν είναι πάνω από τα ανθρώπινα δικαιώματα» είπε ο πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Μανόλης Λαμτζίδης. Οπως είπαν οι δικηγόροι «το 2013 είναι ποινικό αδίκημα η συμμετοχή σε μία διαδήλωση» και έκαναν λόγο για «πρωτοφανή προπαγάνδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου