Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Χοντρό μπαγιόκο σε εργατοπατέρες

Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2013


Πριν μερικές μέρες, αναφερόμενοι στις αγροτικές κινητοποιήσεις γράφαμε: «Αυτό που ξέρουμε είναι ότι τόσες μέρες ο αγώνας τους δεν κλιμακώνεται, ενώ όσα ακούγαμε μέχρι πρόσφατα για καταλήψεις δημόσιων κτιρίων και αποκλεισμούς δρόμων έμειναν απλώς δηλώσεις και φοβούμαστε ότι μ αυτή την τακτική που ακολουθούν οι αγρότες ο αγώνας τους σύντομα θα εκφυλιστεί. Μακάρι να πέσουμε έξω σ’ αυτή την εκτίμηση».

Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε. Εκτός απ’ τα παραπάνω, στην κατάληξη αυτή έπαιξε καθοριστικό ρόλο ο «κοινωνικός αυτοματισμός», το ότι κάποια τμήματα αγροτών αποδείχτηκαν ακόμα μια φορά ευκολόπιστα σε κυβερνητικές υποσχέσεις  και επίσης ότι οι αγροτοπατέρες εξακολουθούν να έχουν ακόμα ισχυρά ερείσματα στον αγροτικό κόσμο.  

Και οι τελευταίοι έχουν κάθε λόγο να προβοκάρουν και να θέλουν να εκφυλίσουν κάθε κινητοποίηση των φτωχομεσαίων αγροτών, αφού το κράτος «μπουκώνει» τους αγροτοπατέρες με πακτωλό χρημάτων.

Ένα απόσπασμα από δημοσίευμα του σημερινού «Ποντικιού» είναι αρκετά διαφωτιστικό:

«Ρίχνοντας μια ματιά στις επιδοτήσεις που έλαβαν τα τελευταία χρόνια οι αγροτικές συνεταιριστικές οργανώσεις ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ, το συμπέρασμα είναι ότι ο κρατικοδίαιτος αγροτοσυνδικαλισμός (όπως και ο ομόσταβλός του της ΓΣΕΕ άλλωστε...) δεν τα πήγε κι άσχημα εδώ που τα λέμε.

Μόνο την περίοδο από το 1994 μέχρι και το 2012 τα ποσά με τα οποία επιχορηγήθηκαν από τον ΕΛΓΑ, τον οργανισμό γεωργικών αποζημιώσεων, υπολογίζονται σε 55.599.231 ευρώ, τα οποία μέχρι σήμερα ελάχιστοι γνωρίζουν πώς ακριβώς αξιοποιήθηκαν, ενώ όσοι ξέρουν και έχουν μείνει μακριά από το πάρτι τινάζουν με αηδία το πέτο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου