Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ: ΛΑΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ /απόφαση του Συντονιστικού συλλογικοτήτων/συνελεύσεων/επιτροπών αγώνα.

laiki stasi pliromonΜε ομόφωνη απόφαση απόψε, συλλογικότητες, επιτροπές αγώνα, συνελεύσεις από όλη την Αττική αποφάσισαν στη συνέλευση που έγινε στην Αθήνα (αμφιθέατρο ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ) τη ΛΑΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΝΩΝ απέναντι στην επίθεση, την τρομοκρατία, τη φοροληστεία και τα χαράτσια της μνημονιακής χούντας: Δεν υποχωρούνε, δεν υποχωρούμε. Ή αυτοί θα μας ισοπεδώσουν ή εμείς θα τους ανατρέψουμε!
Μαζί αποφασίστηκαν δράσεις σε αυτή την κατεύθυνση και πανελλαδικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα. Εξορμήσεις στις γειτονιές και τους χώρους δουλειάς. Θα αναρτήσουμε αύριο ολόκληρη την απόφαση και το προγραμματισμό δράσης.
Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ “ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ”
Σαράντα χρόνια ανάπτυξης του καπιταλισμού στην Ελλάδα μετά τη μεταπολίτευση του 1974. Πανηγυρισμοί για την συμμετοχή μας στην Εδέμ της Ευρωπαϊκής ένωσης, απίστευτης έντασης και έκτασης καλλιέργεια ψευδαισθήσεων και ευδαιμονιστών προσδοκιών. Ολυμπιακοί αγώνες της αρπαχτής, «κέρδη» στο χρηματιστήριο την περίοδο της «μεγάλης ανάπτυξης».  Όλα αποδείχτηκαν μια μεγάλη φούσκα για τους εργαζόμενους που προσγειώθηκαν ανώμαλα στην νέα περίοδο της κρίσης, στη σημερινή σκληρή πραγματικότητα των μνημόνιων, της φτώχειας, των ελαστικών σχέσεων εργασίας, της ανεργίας, της απόγνωσης και των αυτοκτονιών και καλούνται εδώ και τρία χρόνια να πληρώσουν τα σπασμένα.
Τρία χρόνια γκρέμισαν τις κατακτήσεις δεκαετιών. Οι πολιτικές τους συνεχίζουν να έχουν τον ίδιο στόχο: Τα κέρδη των ολίγων και την εκμετάλλευση των πολλών. Κυβέρνηση – ΕΕ μαζί με τραπεζίτες – ΣΕΒ, εθνικούς εργολάβους  και ΜΜΕ καλλιεργούν καθημερινά την ανασφάλεια, το φόβο,  το ρατσισμό και το φασισμό με ένα και μόνο στόχο: να ισοπεδώσουν τον εχθρό λαό. Να ισοπεδώσουν κάθε αντίσταση, να χειραγωγήσουν, να σκοτώσουν την ελπίδα, να φυλακίσουν την ελευθερία. Καλλιεργούν την ανάθεση και την υποταγή. Επιδιώκουν να στηρίξουν τη νέα ανάπτυξη και τη κερδοφορία τους στη μαζική φτωχοποίηση και εξόντωση των εργαζόμενων με «κινεζοποίηση» των εργασιακών σχέσεων, κοινωνικό αυτοματισμό, κοινωνικό μεσαίωνα.
Τα τελευταία τρία χρόνια η ανάπτυξη των κινημάτων από τα κάτω, συλλογικότητες, λαϊκές συνελεύσεις, επιτροπές αγώνα, πρωτοβάθμια σωματεία και εργατικά σχήματα κλήθηκαν πάνω στις ανάγκες και τα ζητήματα της νέας εποχής της κρίσης που δημιούργησε η υπερσυσσώρευση και η μείωση της καπιταλιστικής κερδοφορίας να αντιμετωπίσουν με όσες δυνάμεις συγκεντρώνονταν από τα κάτω τη γενικευμένη επίθεση των δυνάμεων της αγοράς στους εργαζόμενους και τη λαϊκή πλειοψηφία.
Το αυθόρμητο κίνημα  με τη δυναμική της ανυπακοής, το «δεν πληρώνουμε τη κρίση τους», απλώθηκε και έγινε κεκτημένο κάθε συλλογικότητας σε κάθε γειτονιά, σφυρηλατήθηκε και δυνάμωσε σε εκατοντάδες δράσεις. Όλοι εμείς χειραφετηθήκαμε σε καθημερινούς διαρκείς αγώνες αντίστασης και ανυπακοής. Με οριζόντιο συντονισμό από τα κάτω συναντηθήκαμε σε εκατοντάδες δράσεις. Ανοίξαμε σταθμούς διοδίων και αντισταθήκαμε στην εμπορευματοποίηση του οδικού δικτύου και στο δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης. Κλείσαμε δεκάδες ταμεία νοσοκομείων ενάντια στο χαράτσι του 5/ευρου. Αγωνιστήκαμε για ελεύθερες/δωρεάν αστικές μετακινήσεις. Σταματήσαμε πλειστηριασμούς στα ειρηνοδικεία. Αγωνιστήκαμε ενάντια στα χαράτσια και τις διακοπές ρεύματος. Αντιδράσαμε στη φοροληστεία με μαζικές παραστάσεις διαμαρτυρίας και καλέσματα για ανυπακοή στο κόσμο που συγκεντρώνεται καθημερινά στις εφορίες και τις ΔΕΚΟ δηλώνοντας την αδυναμία του να πληρώσει. Υπερασπιστήκαμε τους μετανάστες, καταγγείλαμε το ρατσισμό και την ανάπτυξη της φασιστικής απειλής που καλλιέργησε το σύστημα για να αντιμετωπίσει το ανερχόμενο λαϊκό κίνημα. Αποκτήσαμε εμπειρία, πείσαμε και πειστήκαμε για το αδιέξοδο της προσφυγής στη νομιμότητά τους, την αστική νομιμότητα λάστιχο που πάντα φέρνουν στα μέτρα τους.
Εκατοντάδες κοινωνικές ομάδες που αντιστέκονται σήμερα, εργάτες, αγρότες ή φοιτητές, ανοίγουν διόδια, ή καταλαμβάνουν υποκαταστήματα της ΔΕΗ και των Εφοριών.  Αυτό το κίνημα από τα κάτω αποτέλεσε τη κύρια έκφραση της λαϊκής αντίστασης ενάντια στην λογική της ανάθεσης και της αντιπροσώπευσης που ψάχνει το ξεπέρασμα της κρίσης στα πλαίσια της αστικής νομιμότητας και του κοινοβουλευτισμού, στις προσφυγές και τις αναφορές στη δικαιοσύνη, το ασαφές αντιμνημονιακό μέτωπο, τη προοπτική που θα μπορούσε να απελευθερώσει δήθεν κοινωνικές δυνάμεις και να επιβάλλει λύσεις κύρια μέσα από τα αποτελέσματα της εκλογικής διαδικασίας. Είναι το αποτέλεσμα της άρνησης μιας ολόκληρης κοινωνίας να αποδεχτεί την ισοπέδωσή της και να εναποθέσει τις ελπίδες της σε «φωστήρες» και «σωτήρες».
Κερδίσαμε νίκες, καθυστερήσαμε τους σχεδιασμούς τους και φτάσαμε στη σημερινή κρίσιμη ιστορική και πολιτική συγκυρία όπου πρέπει να αποφασίσουμε  συλλογικά και από τα κάτω για την οργάνωση και την ανάπτυξη ενός συνολικού ανατρεπτικού κινήματος εάν  θέλουμε να προλάβουμε το χρόνο, αλλιώς αυτός θα τρέξει σε βάρος μας.
Με τη πρότασή μας για λαϊκή στάση πληρωμών δίνουμε το στίγμα μιας συνολικής αντιμετώπισης στην επίθεση που δεχόμαστε τα τελευταία τρία χρόνια, μια συνολική λαϊκή αντεπίθεση  που στοχεύει κατευθείαν στο ζητούμενο. Την ανατροπή τους. Η συνολική αντίδραση με στάση πληρωμών από το λαό είναι η πολιτική συνέχεια των αγώνων για το σπάσιμο του φόβου, την ανυπακοή, την άρνηση πληρωμής των χαρατσιών και της υπερφορολόγησης, το κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη, την αλληλεγγύη μας σε όσους δοκιμάζονται περισσότερο κι αυτοί όλοι γινόμαστε κάθε μέρα όλο και περισσότεροι. Ταυτόχρονα η δυναμική που αναπτύσσει αυτή η συνολική αντιπαράθεση χειραφετεί, εμψυχώνει και δυναμώνει τη πίστη στο λαϊκό παράγοντα. Είναι η δυναμική απάντηση στον εκφοβισμό που καλλιεργούν για κατασχέσεις, προσωποκράτηση κ.λ.π. Μπορεί να οδηγήσει στην ανατροπή τους και το άνοιγμα του δρόμου για την επιβολή από ένα μαζικό κίνημα φιλολαϊκών λύσεων. Προτείναμε να συνοδεύεται αυτή η δράση με τον προσδιορισμό προειδοποιητική (ΛΑΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ) με κύρια και βασικά αιτήματα:
Καμιά αύξηση στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ /Μειώσεις τώρα.
Δωρεάν ρεύμα/τηλέφωνο/νερό/δημοτικά τέλη /στο δοκιμαζόμενο από τη κρίση τους λαό, ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ ΤΟΥΣ σε ΔΕΚΟ, τράπεζες και εφορία/ κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη.
Κατάργηση όλων των χαρατσιών/ καμία φορολογία στα χαμηλά εισοδήματα.
ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ /ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ
Στην ανοικτή συνέλευση, που έγινε την Κυριακή στις 24/2/2013  παραβρέθηκαν οι παρακάτω συλλογικότητες:

  1. ΑΛληλεγγύη- ΑΝΥπακοή-Ανατροπή ΑΛ.ΑΝΥ.Α.,
  2. Ανοικτή Πρωτοβουλία Βύρωνα ενάντια στα χαράτσια,
  3. Ανοικτή Συνέλευση Καματερού
  4. Ανοικτή Συνέλευση Περάματος,
  5. ΑΣΚΙ Εφοριακών
  6. ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ
  7. Δίκτυο Αλληλεγγύης Εξαρχείων-Νεάπολης, Μουσείου
  8. Δίκτυο Σπάρτακος
  9. Επιτροπές αγώνα «Δεν πληρώνω»,
  10. Επιτροπή αγώνα Μαρκόπουλου-Πόρτο Ράφτη
  11. Επιτροπή Αμαρουσίου Δεν πληρώνω
  12. Επιτροπή κατοίκων 6ης δημοτικής κοινότητας Αθήνας
  13. Επιτροπή κατοίκων Γλυφάδας,
  14. Επιτροπή κατοίκων Πευκακίων-Περισσού,
  15. Κίνηση Πολιτών Μοσχάτου «Μεσοποταμία»
  16. Λαϊκής Συνέλευση Κολωνού- Σεπολίων- Ακαδημίας Πλάτωνος
  17. Λαϊκή Συνέλευση Πατησίων,
  18. Λαϊκή Συνέλευση Πλατείας Ν. Σμύρνης,
  19. Πρωτοβουλία Ιλίου αντίστασης και αλληλεγγύης,
  20. Νέα Αυτοδιοικητική Μαχητική Δύναμη Ανατροπής Σαλαμίνας
  21. Ομάδα αλληλεγγύης Λόφου Αξιωματικών Περιστερίου
  22. Πρωτοβουλία Εργαζομένων στις ΔΟΥ
  23. Πρωτοβουλία Κατοίκων ενάντια στα χαράτσια Ραφήνας – Πικερμίου
  24. Πρωτοβουλία Πολιτών ενάντια στα χαράτσια Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης
  25. Σύλλογος Επιστημονικού Προσωπικού ΔΕΗ
  26. Σύλλογος Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Καθηγητών,
  27. Συντονισμός  α’βάθμιων σωματείων.
  28. Συντονιστικό φορέων και κατοίκων ΒΑ Αττικής ενάντια στα διόδια
http://denplirono.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου