Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Βάζει ο Μπένι τη στολή του

Ο υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος τάχθηκε χτες υπέρ της στρατιωτικής επέμβασης των Αμερικανών και των συμμάχων τους στη Συρία.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος καταδίκασε το ειδεχθές έγκλημα χρήσης χημικών και τάχθηκε υπέρ μιας αναλογικής απάντησης με αποτέλεσμα. Χτες το βράδυ, η βρετανική βουλή τόλμησε να πάει κόντρα στον Ευάγγελο Βενιζέλο και απέρριψε την στρατιωτική επίθεση στη Συρία.


Όταν οι χώρες που συζητούν το ενδεχόμενο στρατιωτικής επίθεσης στην Συρία αμφιβάλλουν και αναζητούν ακόμα επαρκείς ενδείξεις για την χρήση χημικών από τον Άσαντ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει ήδη αποφασίσει για την ενοχή του Άσαντ.

Όταν η αναφορά της αποστολής επιθεωρητών του ΟΗΕ για τις καταγγελίες χρήσης χημικών όπλων στη Συρία αναμένεται αύριο Σάββατο -ώστε να τεθεί στη συνέχεια ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών-, ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει ήδη αποφασίσει.

Δεν ξέρω τι θα συμβεί στην Συρία -κανείς δεν ξέρει-, αλλά ξέρω πως ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι επικίνδυνος για τη χώρα.

Ποια θα είναι η θέση της Ελλάδας απέναντι στη Συρία αν αποδειχτεί πως δεν έγινε χρήση χημικών από τον Άσαντ;

Ποια θα είναι η θέση της Ελλάδας αν δεν πραγματοποιηθεί τελικά στρατιωτική επίθεση στη Συρία ή αν πραγματοποιηθεί επίθεση και ο Άσαντ παραμείνει στη θέση του;

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα εκπροσωπεί την Ελλάδα και θα μιλάει για τις παραδοσιακές σχέσεις φιλίας ανάμεσα στους λαούς της Ελλάδας και της Συρίας;

Η Ελλάδα δεν βρίσκεται στην Κεντρική Ευρώπη. Η Ελλάδα βρίσκεται πολύ κοντά στη Μέση Ανατολή και επηρεάζεται άμεσα από τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. Οι καλές σχέσεις με τους Άραβες είναι απαραίτητες για την Ελλάδα.

Προκειμένου να διασωθεί ο Βενιζέλος, είναι πρόθυμος να κάνει τα πάντα, να αποδεχτεί τα πάντα και να υπογράψει τα πάντα.

Δεν μάχεται για την χώρα, μάχεται για να διασωθεί ο ίδιος.

Βρισκόμαστε στην ίδια -και χειρότερη- θέση που ήμασταν όταν η χώρα χρεοκόπησε.
Συνεχίζουν να βρίσκονται στην κυβέρνηση οι ίδιοι άνθρωποι που οδήγησαν την Ελλάδα σε διάλυση.

Το κύριο -και πρώτιστο- μέλημά μας θα έπρεπε να είναι να απαλλαγούμε από αυτούς τους ανθρώπους.

Κι όμως, τρία χρόνια μετά, ο Ευάγγελος Βενιζέλος συνεχίζει να βρίσκεται στην κυβέρνηση. Αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών.
Η ευθύνη γι’ αυτό βαραίνει τους Έλληνες.
Ο Βενιζέλος, αντί να βρίσκεται στο δικαστήριο, είναι υπουργός Εξωτερικών.
Και οι Έλληνες πιστεύουν πως δεν έχουν καμία ευθύνη γι’ αυτό.
απο 


Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Στρατιωτική επίθεση στην Ελλάδα σχεδιάζουν οι ΗΠΑ

απο --->





Αναστάτωση έχει προκαλέσει στη χώρα μας το δημοσίευμα των New York Times, σύμφωνα με το οποίο η στρατιωτική επίθεση των ΗΠΑ και των συμμάχων τους εναντίον της Συρίας καθυστερεί επειδή ο πρόεδρος Ομπάμα αναζητεί τρόπο, ώστε, μαζί με τη Συρία να βομβαρδιστεί και η Ελλάδα.



Όπως γράφουν οι New York Times, ο Μπαράκ Ομπάμα είχε τηλεφωνική συνομιλία με την Άνγκελα Μέρκελ, και συμφώνησαν πως η οικονομική διάσωση της Ελλάδας είναι μια χαμένη υπόθεση.

Ομπάμα και Μέρκελ πιστεύουν πως η μόνη λύση για την Ελλάδα είναι να βομβαρδιστεί και να ισοπεδωθεί, ώστε στη συνέχεια να υπάρξει ανάπτυξη και πρωτογενές πλεόνασμα.

Η κυρία Μέρκελ είπε στον Μπαράκ Ομπάμα πως μετά από έναν πόλεμο υπάρχουν τρελοί ρυθμοί ανάπτυξης, ενώ, παράλληλα, εξαφανίζεται η ανεργία, αφού υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες νεκροί που δεν θα χτυπήσουν ποτέ ξανά κάρτα.

Είναι γνωστό πως ο καπιταλισμός γουστάρει πάρα πολύ τα ερείπια για να αναπτυχθεί παραγωγικά, αφού οι δυο μεγάλοι ηττημένοι του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, Γερμανία και Ιαπωνία, έγιναν στη συνέχεια δυο από τις πλούσιες χώρες του κόσμου.

Ομπάμα και Μέρκελ αναζητούν μια δικαιολογία για να βομβαρδίσουν την Ελλάδα -ώστε να μην υπάρξουν αντιδράσεις από τους πολίτες των χωρών τους- και σκέφτονται να παρουσιάσουν τον βομβαρδισμό της Ελλάδας σαν ατύχημα ή ανθρώπινο λάθος.

Οι New York Times επισημαίνουν πως η διεθνής κοινή γνώμη δεν θα αντιδράσει στον βομβαρδισμό της Ελλάδας από τις συμμαχικές δυνάμεις, αλλά, αντιθέτως, θα τον αντιμετωπίσει με ανακούφιση, γιατί όλοι οι πολίτες του πλανήτη έχουν ακούσει τόσες ειδήσεις και αναλύσεις για την Ελλάδα τα τελευταία τρία χρόνια που τους τα έχουμε κάνει μπαλόνια.

Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΣΤΑΘΗ !!!

O Στάθης Παναγούλης φοράει παντελόνια: "ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΣ ΓΕΛΩΤΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΠΑΘΗΣ. Ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει μεταβληθεί σε ΚΑΡΝΑΒΑΛΟ και ΓΕΛΩΤΟΠΟΙΟ..."

 

  ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΑΘΗ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗ ΑΠΟ FACEBOOK
Στάθης Παναγούλης
πριν από ένα περίπου λεπτό

 

 ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ  ΥΠΟΥΡΓΟΣ:
Απευθυνόμενος στους εργαζομένους είπε: «Έπρεπε να σας έχουν απολύσει για να δείτε τι θα πεί βερίκοκο!»

Ο Στάθης Παναγούλης δήλωσε:

«ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΣ ΓΕΛΩΤΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΠΑΘΗΣ.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει μεταβληθεί σε...
ΚΑΡΝΑΒΑΛΟ και ΓΕΛΩΤΟΠΟΙΟ. Είναι στις τηλεοράσεις από το πρωί ως το βράδυ. Ο κύριος αυτός έχει γελοιοποιήσει την πολιτική. Παρακαλούνται οι εργαζόμενοι στο ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ (ΔΑΦΝΙ), όταν τους επισκεφθεί, να του φορέσουν ΖΟΥΡΛΟΜΑΝΔΥΑ».

 

απο σιβυλλα

ΚΟΛΑΣΗ Η ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ, ΟΙ ΗΠΑ ΥΠΟΚΙΝΟΥΝ ΝΕΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΛΕΜΟ

Απο ostria

Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ*
Φλέγεται κυριολεκτικά ολόκληρη η Μεσόγειος απ' άκρη σ' άκρη, αλλά η οικονομική λαίλαπα που σαρώνει και καταστρέφει για δεκαετίες την Ελλάδα θολώνει δικαιολογημένα το μυαλό των Ελλήνων και δεν τους επιτρέπει να συνειδητοποιήσουν σε όλη της την έκταση και το βάθος την τραγικότητα της κατάστασης και τις νέες συμφορές που κυοφορούνται στην περιοχή μας. Στις βόρειες ακτές της Μεσογείου, όλες οι χώρες περιδινίζονται στη χειρότερη οικονομική κρίση που έχουν γνωρίσει στα σχεδόν εβδομήντα χρόνια που κύλησαν από το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου....

Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, βαλκανικές χώρες, Πορτογαλία στις δυτικές εσχατιές της ευρωπαϊκής ηπείρου,
έξω από την πύλη της Μεσογείου στο Γιβραλτάρ βυθίζονται όλο και βαθύτερα στη φτώχεια και τη μιζέρια με πρωτοφανείς ρυθμούς. Απέναντι, στις αραβικές νότιες ακτές της Μεσογείου, οι εμφύλιες συγκρούσεις που είτε βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη είτε στα πρώτα τους στάδια ή προετοιμάζονται, βάφουν ήδη με ποταμούς αίματος τα γαλάζια νερά της κοινής μας θάλασσας που γέννησε τους αρχαιότερους και μεγαλύτερους πολιτισμούς.
Στην Αίγυπτο, μια χούντα πραξικοπηματιών στρατιωτικών ανέτρεψε τον δημοκρατικά εκλεγμένο ισλαμιστή πρόεδρο Μόρσι και σφάζει τον λαό της Αιγύπτου που αντιτάσσεται στο δικτατορικό καθεστώς. Νοσταλγοί της χούντας του Μουμπάρακ όλοι τους οι πραξικοπηματίες, οι περισσότεροι των οποίων βρίσκονται στην υπηρεσία των ΗΠΑ και του Ισραήλ. Στη Συρία, το ηθικά και πολιτικά χρεοκοπημένο καθεστώς του Ασαντ αμύνεται λυσσωδώς σφαγιάζοντας Σύρους πολίτες που δεν είναι μαζί του, ενώ οι αντικαθεστωτικοί είναι πολύ χειρότεροι.
Στίφη κατσαπλιάδων μισθοφόρων των εμιράτων και του Ισραήλ χρησιμοποιούν αδίστακτα χημικά όπλα εναντίον του συριακού πληθυσμού με χιλιάδες νεκρούς, επιχειρώντας να εμφανίσουν τον Ασαντ ως ένοχο χρήσης χημικών όπλων. Αμερικανοί, Ευρωπαίοι και Ισραηλινοί ετοιμάζουν νέο εμφύλιο στον Λίβανο. Πράκτορές τους τοποθετούν τις βόμβες σε σουνιτικά τζαμιά για να αποδοθεί η ευθύνη στη σιιτική Χεζμπολάχ, την οποία τον περασμένο μήνα η ΕΕ χαρακτήρισε επισήμως ως δήθεν «τρομοκρατική» οργάνωση, ώστε να πάρουν επισήμως αμέσως το μέρος των φασιστικών φιλοδυτικών δυνάμεων του Λιβάνου, συνεχιστών των φαλαγγιτών, όταν ξεσπάσει ανοιχτά ο πόλεμος στον Λίβανο που προετοιμάζουν πυρετωδώς. Προετοιμασία εμφυλίου πολέμου εκ μέρους των ΗΠΑ, της ΕΕ και του Ισραήλ γίνεται και στην Τυνησία, όπου και εκεί η λαϊκή επανάσταση έφερε στην εξουσία ισλαμικές δυνάμεις, καθώς αυτές ανταποκρίνονται στην πολιτική και κοινωνική συνείδηση των αραβικών πληθυσμών κατά τη σημερινή φάση.

Ο Λευκός Οίκος έχει ξεκινήσει μια αντεπίθεση διαρκείας στις αραβικές χώρες της Μεσογείου προσπαθώντας να ανακτήσει τις χώρες που έχασε με το ξέσπασμα της «αραβικής άνοιξης» ή ακόμη περισσότερο να εμφανίσει ως... «συνέχεια της αραβικής άνοιξης» τη μεθοδευμένη απόπειρα ανατροπής αραβικών καθεστώτων που δεν είναι τυφλά όργανά του. Η επιτυχία των ΗΠΑ και της ΕΕ να ανατρέψουν το καθεστώς του Καντάφι στη Λιβύη χρησιμοποιώντας το ΝΑΤΟ και Αραβες μισθοφόρους άνοιξε την όρεξη των Αμερικανών και κάποιων Ευρωπαίων να ανατρέψουν και τον Ασαντ. Η πράξη απέδειξε όμως ότι χωρίς τη χρήση της πολεμικής μηχανής του ΝΑΤΟ, οι κατσαπλιάδες μισθοφόροι που εξοπλίζει η Δύση και πληρώνουν τα εμιράτα είναι σχεδόν αδύνατο να ανατρέψουν υφιστάμενα αραβικά καθεστώτα, ακόμη και όταν μια χώρα σαν την Τουρκία παρέχει ολόπλευρη βοήθεια στους Σύρους αντικαθεστωτικούς.
Η Ουάσιγκτον το κατάλαβε αυτό κι έτσι στην Αίγυπτο προχώρησε στην οργάνωση του στρατιωτικού πραξικοπήματος και στην εγκαθίδρυση χούντας αμερικανόδουλων αξιωματικών, όπως ο Παπαδόπουλος και ο Ιωαννίδης στη χούντα των συνταγματαρχών της 21ης Απριλίου 1967 στη χώρα μας. Σε μια χώρα σαν την Αίγυπτο άλλωστε με 85 εκατομμύρια κατοίκους, οποιαδήποτε στρατιωτική επέμβαση του ΝΑΤΟ για την ανατροπή του δημοκρατικά εκλεγμένου προέδρου Μόρσι είναι πιθανότατο ότι θα οδηγούσε όλους τους αραβικούς λαούς προς την κατεύθυνση της αντιαμερικανικής ριζοσπαστικοποίησης. Τίποτα όμως δεν έχει τελειώσει σε αυτή την ιστορία της προσπάθειας των ΗΠΑ και ορισμένων Ευρωπαίων ηγετών να καθυποτάξουν όλες τις χώρες της Μέσης Ανατολής. Ισως αποδειχθεί ότι είναι αδύνατον να πετύχουν τον στόχο τους χωρίς να εξαπολύσουν έναν γενικευμένο πόλεμο στην περιοχή - έναν πόλεμο που θα οδηγήσει στην κόλαση των στρατιωτικών συγκρούσεων εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους.               *Δημοσιεύθηκε στο "ΕΘΝΟΣ" την Δευτέρα 26 Αυγούστου     MANIER

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Έχουμε ένα @δι , έχουμε ένα Μ@νι (βιντεο)




Παίρνει μισθό βουλευτού …
παίρνει μισθό υπουργού....
Κάθε βράδυ πουλά βιβλία σε βλήματα  μέσω επαρχιακών τιβι
Κλείνει το ένα νοσοκομείο πίσω από το άλλο  και ο παππούλης θέλει να ζήση μα δεν μπορεί
ΕΕΕ !!!  δεν Γ@μ@@σε ρε Άδωνη 

.....................................
.............................
.....................................

Δραματική έκκληση 77χρονου: «Θέλω να ζήσω ένα μήνα ακόμη…» (video)
dramatiki_ekklisi


Δραματική έκκληση για βοήθεια απηύθυνε 77χρονος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Extra3.
Μη μπορώντας ν” ανταπεξέλθει στα υπέρογκα ποσά που απαιτούνται, για το οξυγόνο που χρειάζεται καθημερινά για να μπορεί να ζει, και με σύνταξη μόλις 400 ευρώ το μήνα, αυτός ο υπερήφανος άνθρωπος ζητάει το αυτονόητο…
Δικαίωμα στη ζωή!!!
Δείτε το βίντεο


Δραματική έκκληση 77χρονου: «Θέλω να ζήσω ένα μήνα ακόμη…» (video) - See more at: http://arouraios.gr/2013/08/dramatiki-ekklisi-77xronou/#sthash.kyq796uZ.dpuf

20:56Δραματική έκκληση 77χρονου: «Θέλω να ζήσω ένα μήνα ακόμη…» (video)

  • 0


dramatiki_ekklisiΔραματική έκκληση για βοήθεια απηύθυνε 77χρονος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Extra3.
Μη μπορώντας ν” ανταπεξέλθει στα υπέρογκα ποσά που απαιτούνται, για το οξυγόνο που χρειάζεται καθημερινά για να μπορεί να ζει, και με σύνταξη μόλις 400 ευρώ το μήνα, αυτός ο υπερήφανος άνθρωπος ζητάει το αυτονόητο…
Δικαίωμα στη ζωή!!!
Δείτε το βίντεο
- See more at: http://arouraios.gr/2013/08/dramatiki-ekklisi-77xronou/#sthash.kyq796uZ.dpuf
απο arouraios

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Τον νου σας

Παροτρύνουν σε εξέγερση-επανάσταση αυτοί που θα κρυφτούν πρώτοι!

kotes
Ήταν αλκοολικός. Δυστυχώς. Μαχητής από κούνια, αψύς, αγύριστο κεφάλι, ο «δάσκαλος» αυτοκτονούσε αργά και βασανιστικά.
Ήταν κρίμα. Ακέραιος άνθρωπος, έντιμος, αλτρουιστής, έφευγε μέρα με τη μέρα, όλο και μακρύτερα από τον «σκατόκοσμο» όπως τον έλεγε.
Αυτοκαταστροφή το λένε. Είχε δει όνειρα και προσδοκίες να διαψεύδονται, φιλίες να χαλάνε, ιδεολογίες να γκρεμίζονται, αγώνες να προδίδονται.
Ο «δάσκαλος» ήταν αριστερός. Απ’ αυτούς που όταν τους αποκαλείς αριστερούς κυριολεκτείς. Γι αυτό έμεινε στ’ αζήτητα. Γι αυτό τον περιθωριοποίησαν. Οι «δικοί» του.
Τις σπάνιες φορές που ήταν νηφάλιος έκανε τρομερό μάθημα. Όχι μόνο στο αντικείμενό του. Μάθημα γενικότερα.
Διηγόταν απίθανες ιστορίες, γεμάτες νοήματα και πρακτική αξία.
Το ξημέρωμα της 21ης Απριλίου 1967, νέος επιστήμων και άνεργος τότε, «οργανωμένος», έλαβε δια ζώσης μήνυμα από «συναγωνιστή» να «κατέβει κάτω». Διότι έγινε πραξικόπημα και «όλοι κατεβαίνουν κάτω».
Πήρε λοιπόν το μπαστούνι του παππού (το ‘χε φυλαγμένο πίσω από την εξώπορτα διότι οι τραμπούκοι του «εθνικού κορμού» εκείνη την εποχή οργίαζαν) και κίνησε να «κατέβει κάτω». Στο κέντρο της Αθήνας. Από την Κυψέλη που έμενε.
Λούφαζε στα στενά, καλυπτόταν στις γωνίες, κρυβόταν στις σκιές, ξαναμμένος, αποφασισμένος, έτοιμος για όλα.
Ξαφνικά αισθάνθηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Ησυχία επικρατούσε, κάτι πεζούς φαντάρους έβλεπε, ερπύστριες αρμάτων ακούγονταν μακριά, αλλά «συναγωνιστές» … πουθενά! Ούτε εξέγερση, ούτε διαδήλωση, ούτε … ψυχή.
Κατάλαβε ότι ήταν μόνος. Από ατρόμητος μαχητής μετεβλήθη σε πανικόβλητο ανθρωπάκι. Μόνο, κατάμονο, πανικόβλητο ανθρωπάκι.
Έσκυψε το κεφάλι, έκαμψε τη μέση και χρησιμοποίησε το μπαστούνι για … να παραστήσει τον ανάπηρο. Έκανε ότι κουτσαίνει… Και επέστρεψε κακήν-κακώς.
Αυτή ήταν η πρώτη από μια ατελείωτη σειρά προδοσιών και απογοητεύσεων. Ακολούθησαν πολλές.
Ο λόγος που αναρτώ αυτή την ιστοριούλα πρέπει να σας είναι προφανής.
Παροτρύνουν σε εξέγερση-επανάσταση αυτοί που θα κρυφτούν πρώτοι. Επιχειρούν να παρασύρουν σε βίαιη ανατροπή της παρούσας άρρωστης κατάστασης, αυτοί που θα παραμείνουν στο απυρόβλητο για να εμφανισθούν στο τέλος και να δρέψουν καρπούς. Υποδαυλίζουν συγκρούσεις μεταξύ αθώων οι αιωνίως ένοχοι και οι εσαεί φονιάδες.
Τον νου σας.

απο freepen

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Χανιά: Σκότωσαν τα κατσίκια που θεωρήθηκαν υπεύθυνα για το τροχαίο

20.08.2013 - 13:43


Στη θανάτωση τριών κατσικιών προχώρησε η Αστυνομία σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων Απόστολο Βουλγαράκη καθώς θεωρήθηκαν υπεύθυνα για το ατύχημα που προκλήθηκε στο πρωί της περασμένη Κυριακής, όταν βράχος έπεσε σε αυτοκίνητο που οδηγούσε μια γυναίκα στον δρόμο στην περιοχή των Τοπολίων. Η 34χρονη οδηγός του Ι.Χ. είναι εκτός κινδύνου αν και υπέστη σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Χανίων.
Κλιμάκιο τεχνικών της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων μετέβη στο σημείο του ατυχήματος και διαπίστωσε πως η πτώση του βράχου δεν οφείλεται στις εργασίες που γίνονται εκεί, αλλά πιθανότατα σε παράσυρσή του από κάποια κατσίκα, που περιφέρονται εκεί.
Μάλιστα ο κ. Βουλγαράκης δήλωσε www.flashnews.gr πως αστυνομικοί που σκότωσαν τρία κατσίκια που έβοσκαν ανεξέλεγκτα στην περιοχή πήραν τα ενώτιά που είχαν στα αυτιά τους προκειμένου να εντοπιστεί ο ιδιοκτήτης τους.
Για πολλοστή φορά διαπιστώνουμε ότι η εγκληματική αμέλεια των ανθρώπων έχει ως αποτέλεσμα τη θανάτωση ζώων χωρίς δεύτερη σκέψη!
Φωτογραφία: ΑΡΧΕΙΟΥ

Απηλλάγησαν οι άρχοντες της Ζαχάρως επειδή τα λεφτά ήταν των Αυστραλών!


Η υπόθεση, που εξέθεσε διεθνώς τη χώρα μας με την επιχείρηση αρπαγής της βοήθειας της αυστραλιανής κυβέρνησης προς τους πυρόπληκτους της Ηλείας, ύψους 1.912.497,37 ευρώ, μετά τις φονικές και καταστροφικές πυρκαγιές το 2007, «κουκουλώθηκε» και δικαστικά, προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις σε παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και νομικούς κύκλους.



Το Συμβούλιο Εφετών της Πάτρας με το υπ' αριθμ. 37/2013 βούλευμά του, που έχει στη διάθεσή της η «Ε», απήλλαξε οριστικά από τις κατηγορίες της απιστίας και της παράβασης καθήκοντος τον έκπτωτο δήμαρχο της Ζαχάρως Πανταζή Χρονόπουλο και ακόμη δεκατρείς τοπικούς αυτοδιοικητικούς παράγοντες, ρίχνοντας ουσιαστικά στο καλάθι των αχρήστων την πολύκροτη υπόθεση, απαξιώνοντας την πολύμηνη έρευνα των δικαστικών αρχών της Ηλείας.
Οπως είχε αποκαλύψει η «Ε», τα χρήματα της αυστραλιανής κυβέρνησης, που δόθηκαν μέσω του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού το 2007 ως βοήθεια προς τους πυρόπληκτους της Ηλείας, επιχειρήθηκε με παράνομο και σκανδαλώδη τρόπο να χρησιμοποιηθούν για την παράνομη ανέγερση ενός δημαρχείου στη Ζαχάρω από την τότε δημοτική αρχή σε χώρο οικιστικού πρασίνου.

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Η ΛΕΣΧΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΛΥΠΗΣΗΣ

Σάββατο, 17 Αυγούστου 2013 09:06


Προσπαθούσα να καταλάβω τι μου θυμίζουν οι διάφορες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί στη κατοχική Ελλάδα του σήμερα. Τελικά ήταν απλό. Fight club. Ισως όταν βλέπαμε τη σχετική ταινία δεν φανταζόμασταν ποτέ πόσο γρήγορα θα βρεθούμε σ΄αυτή τη κατάσταση. Μόνο που στη δική μας περίπτωση δεν θα ήταν η λέσχη του καυγά, αλλά η λέσχη της αυτολύπησης...
Στη ταινία ο ήρωας, θλιβερό δημιούργημα μια κοινωνίας που κρέμονται διαφημιστικά ταμπελάκια στη καθέ της κίνηση, τριγυρνάει σαν ερείπιο στις διάφορες συγκεντρώσεις "ανώνυμων" και μοιράζεται το πόνο τους. Αλκοολικοί, ναρκομανείς, αυτοκτονικοί, παχύσαρκοι, ασθενείς τερματικοί και μη διαφόρων κατηγοριών, αγκαλιάζονται μαζί του, του λένε το πόνο τους, παριστάνει πως είναι ένας από αυτούς μέχρι να φτιάξει τη δική του επανάσταση, όπου θα μπορεί να χτυπάει ξανά και ξανά τον ίδιο του τον εαυτό αλύπητα... μέχρι τελικής πτώσης.

Στην ουσία κάτι τέτοιο δημιουργείται σιγά σιγά, που αρχίζει και παίρνει θλιβερές διαστάσεις. Δίπλα....

στα κορμάκια που λικνίζονται στα παραλιακά μπαράκια, στους ανέμελους ηλιοκαμμένους  ταξιδιώτες, στους φοβισμένους μουγγούς καρπαζοεισπράκτορες εργαζόμενους, στους "τι θα απογίνω" παραδομένους ανέργους, στους ασθενείς που ψάχνουν μια αγκαλιά περισσότερο από μια θεραπεία, στα κυρήγματα μίσους από τη  μία , στα κυρήγματα άδολης αγάπης τύπου ειμαστε όλοι αγκαλιά από την άλλη, σε μια Πολιτεία ανύπαρκτη που σέρνεται από τα βρακιά των ισχυρών παικτών ντόπιων και ξένων, στους νεκροζώντανους γενικότερα σε όλη την επικράτεια...

στήνονται από τη μια μικρές λέσχες οργης που εκτονώνονται σε πορείες και συναντήσεις ενάντια στους δονκιχτικούς ανεμόμυλους τους, κια από την άλλη ομάδες ανώνυμων που μοιράζονται την αυτολύπηση, πασαλείβοντας με ελεημοσύνες τις μέρες. Με την υπόλοιπη κοινωνία αμέτοχη να παρακολουθεί τη Πολιτεία να αναδεικνύει όποτε και όπως θέλει τη πραγματικότητα έτσι ώστε να ταιριάζει στα νυσταγμένα πλέον δελτία ειδήσεων, που το οτοκιου τους κυκλοφορεί σε φωτοτυπίες στο δρόμο πριν καν ανοίξουν το στόμα τους.

Η ελληνική αντίδραση στη επέλαση των επικυρίαρχων είναι ίδια άνοιξη, καλοκαίρι, φθινώπορο, χειμώνα....

Περιμένει ένα επεισόδιο, μια αυτοκτονία, ένα θάνατο, μια δολοφονία να σχηματίσει τις ομάδες ανώνυμων διαμαρτυρόμενων που θα αγκαλιαστούν μέσα στη θλίψη, και τις αυτοσχέδιες λέσχες οργής  που θα ονειρεύονται να σπάσουν τη μούρη στο αφεντικό, χτυπώντας ξανά και ξανα τη μούρη τους, ενίοτε χτυπώντας και κανέναν αδύναμο, ακίνδυνο που θα περνάει τυχαία στο δρόμο... για να έχει μια στάμπα αλήθειας η φαντασίωση....

Με λένε Μήτσο, κι έχω τρία χρόνια που χτυπήθηκα από τις τράπεζες, αλλά είμαι ακόμα εδώ, και θέλω μια μεγάλη αγκαλιά να πω το πόνο μου , η ένα υπόγειο να χτυπηθούμε αλύπητα μεταξύ μας, μέχρι να καταφέρω να συνειδητοποιήσω τι κρύβεται πίσω από το καθρέφτη... 
 

κυρ Βενιζελο....κυρ Αντιπροεδρε .... κυρ ΥΠΕΞ ....κυρ μαλακα ....

AYTH THN ΩΡΑ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΣΚΑΦΟΣ Sea Ranger ΔΙΕΞΑΓΕΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΘΗΜΩΝΙΑ ΤΗΣ ΘΑΣΟΥ…


Απίστευτο κι όμως αληθινό!
Τουρκικό ερευνητικό σκάφος, σχεδόν δίπλα στους λουόμενους της παραλίας Θημωνιά της Θάσου, διεξάγει έρευνες.
Οι κάτοικοι έχουν ειδοποιήσει το Λιμενικό από τις 16:00… αλλά ούτε φωνή ούτε ακρόαση…
Τα έχει τακτοποιήσει όλα ο νέος υπουργός «Εξωτερικών» αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ της κυβέρνησης Σαμαρά…
Σε λίγο θα θέλουμε διαβατήριο από τον χαλίφη Ερντογάν για να πάμε Αθήνα - Θεσσαλονίκη!
* η φωτο τραβήχτηκε στις 16:00

Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

Κατέθεσαν μήνυση σε οδηγό και ελεγκτή του τρόλεϊ

Πρώτη καταχώρηση: 18/08/2013 - 17:38
Τελευταία δημοσίευση: 17:38Κοινωνία
Κατέθεσαν μήνυση σε οδηγό και ελεγκτή του τρόλεϊ
Μήνυση κατά του ελεγκτή και του οδηγού του τρόλεϊ, για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, κατέθεσε η οικογένεια του 19χρονου, που έχασε τη ζωή του πέφτοντας από το όχημα κατά τη διάρκεια ελέγχου εισιτηρίων.
Η κίνηση έρχεται λίγες ώρες μετά τις πληροφορίες που έγιναν γνωστές για τα ευρήματα των ιατροδικάστών, που επιβεβαιώνουν ότι προηγήθηκε συμπλοκή της πτώσης του 19χρονου, ο όποιος όπως όλα δείχνουν έπεσε από το τρόλεϊ με την πλάτη.
Πηγή: megatv.com
Πηγή φωτογραφίας: pinakio.blogspot.gr

http://www.enikos.gr/

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

Ποιος θυμάται τους νεκρούς;

16 August 2013


Θανάσης, Μαρία, Σάββας, Νίκος, Αλέξης. Μερικά μόνο ονόματα ανθρώπων που δεν είναι πια εδώ. Έφυγαν, ο καθένας δολοφονημένος με διαφορετικό τρόπο. Και δεν είναι οι μόνοι. Είναι πολλοί ακόμη που δεν τους ξέρουμε ή που πολύ σύντομα θα τους μάθουμε.

Ποιος θυμάται τους νεκρούς; Το μαγκάλι της Λάρισας που σκότωσε δύο παιδιά, επειδή δεν είχαν χρήματα για να ζεσταθούν. Σε έναν χειμώνα που όλοι περίμεναν το χειρότερο, αλλά κανείς δεν έκανε τίποτα για να το σταματήσει. Που ολόκληρες πόλεις έζησαν μέσα σε ένα νέφος φτώχειας και δύο παιδιά πέθαναν από τις αναθυμιάσεις της.

Ποιος θυμάται την Μαρία; Ένα ακόμη θύμα του λυσσαλέου διωγμού των οροθετικών. Που για ένα κλεμμένο παντελόνι βρέθηκε στην φυλακή κι από κει κρεμασμένη από το σεντόνι μέσα στο κελί της. “Μία φυλακισμένη οροθετική λιγότερη” όπως πολύ σωστά γράφτηκε εκείνες τις μέρες.

Πόσα θυμίζει το όνομα Αλέξης; Ένα παιδί που συνδέθηκε ακόμη και με τη ληστεία των βασανισθέντων του Βελβεντού και που κανείς δεν χάνει την ευκαιρία να σπιλώσει την οικογένεια του με ταμπέλες τρομοκρατίας και “αναρχίας” μόνο και μόνο γιατί ένας μπάτσος τον εκτέλεσε ένα βράδυ στα Εξάρχεια. Κι ο κόσμος αντέδρασε. Έστω και για μια φορά.

Ποιος θα θυμάται αύριο τον Θανάση; Θύμα μιας πρακτικής που θέλει τους μισούς να ζουν από τα πρόστιμα των άλλων μισών, γιατί αυτό επέλεξαν να κάνουν. Να νομίζουν ότι είναι “βιοπαλαιστές”, ενώ στην πραγματικότητα κυνηγούν την “παρανομία του εισιτηρίου”. Χωρίς κανείς τους να σκεφτεί έστω για λίγο, ποιοι είναι οι πραγματικά παράνομοι.

Ποιοι είναι οι εργολάβοι που τους εκμεταλλεύονται για να κυνηγούν συμπολίτες τους. Ποιοι είναι οι λαθρέμποροι πετρελαίου που συνταξιδεύουν με τους πρωθυπουργούς, αγοράζουν δημόσιες επιχειρήσεις κοψοχρονιά κι απειλούν δεξιά κι αριστερά κόσμο. Ποιοι είναι αυτοί που καταδικάζονται και παραμένουν ελεύθεροι γιατί είναι “λίγο περισσότεροι ίσοι” απέναντι στο νόμο από σένα;

Ποιος σκότωσε αυτούς τους ανθρώπους; Μην περιμένεις να στο πει κανείς από εκεί που έχει συνηθίσει να “ενημερώνεσαι”. Γιατί δεν θα το ακούσεις ποτέ. Διαφορετικά, θα είχες αποφασίσει να κάνεις κάτι γι’ αυτό. Από το πολύ απλό, όπως είναι ένα εισιτήριο που θα αξίζει σε λίγο όσο μισό μεροκάματο, μέχρι το έγκλημα που καθημερινά αθωώνεται επειδή τα παράνομα πολυκαταστήματα έτυχε να χτίζονται από ανθρώπους που δεν είναι “εγκληματίες”, αλλά “επενδυτές”.

Αλήθεια, πόσα παιδιά ακόμη θα πρέπει να πεθάνουν; Πόσοι ακόμη θα θυσιάζονται στο βωμό ενός “πρωτογενούς πλεονάσματος” που σκοτώνει ανθρώπους κι οδηγεί στην ανεργία εκατομμύρια;

Στην Ελλάδα την αλλαγή έφερνε πάντα ένας νεκρός ή ένας ξεπουλημένος. Οι νεκροί είναι πολλοί, όμως κανείς τους δεν κατάφερε να πείσει τους υπόλοιπους. Γιατί οι οι ξεπουλημένοι είναι ανίκητοι. Για την ώρα...

(Η Βραζιλία έβγαλε εκατομμύρια στους δρόμους με αφορμή την τιμή των εισιτηρίων μαζικής μεταφοράς. Βέβαια, στην Βραζιλία επτά στους δέκα δεν έχουν ούτε δεύτερο βρακί να φορέσουν. Εμείς εδώ ακόμη αντέχουμε. Μόλις γεμίσουμε τις δικές μας φαβέλες, τότε ίσως βάλουμε μυαλό.)



(Ο Θανάσης δολοφονήθηκε. Για Ένα ευρώ και σαράντα λεπτά)

Το όγδοο αμάρτημα…

Το όγδοο αμάρτημα...
Τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα είναι γνωστά. Μας βοήθησε λίγο κι ο Φίντσερ στο Seven να τα εμπαιδώσουμε, λες και δεν τα γνωρίζουμε από τη μέρα που καταλαβαίνουμε τι παίζει σ΄αυτό το κόσμο. Αλαζονεία, οκνηρία, λαιμαργία, λαγνεία, απληστια, οργή, ζηλοφθονία. Νομίζω όμως πως είναι καιρός να μπει στη λίστα κι ένα άλλο διαχρονικό αμάρτημα, που κατά τη ταπεινή μου γνώμη είναι η μάνα όλων των υπόλοιπων.

Η απάθεια..

Κι είναι η μάνα, γιατί αυτή επιτρέπει στα υπόλοιπα να κόβουν βόλτες ανενόχλητα πάνω στη μίζερη αντίληψη της ζωής. Αν τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα μπορούν ν΄ανοίξουν τη πόρτα για τη κόλαση, η απάθεια είναι αυτή που τους επιτρέπει να υπάρχουν, να δίνουν τη καθημερινή τους παράσταση στο θέατρο της παράνοιας που ονομάζεται ανθρώπινος πολιτισμός.
Ψάχνοντας τη λέξη απάθεια, βρήκα μια φράση που ειπε κάποιος άγνωστος. Η ανοχή συνίσταται από εννιά μέρη απάθειας κι ένα μέρος πουτανίστικης αγάπης.
Το 1964 μπροστά στο σπίτι της, η Κίτυ Τζενοβέζε δολοφονείται αγρια ενώ το δράμα παρακολουθούσαν αμέτοχοι 38 μάρτυρες-γείτονες μέσα από τα παράθυρά τους, χωρίς να πιάσουν ούτε το τηλέφωνο να καλέσουν την αστυνομία. Η απάθεια αυτών των ανθρώπων έγινε θρύλος. Γράφτηκαν μελέτες, βιβλία, ταινίες ακόμα και τραγούδια για τη περίπτωση αυτή που πήρε διάφορα ονόματα. “Το σύνδρομο του θεατή” “το σύνδρομο του κακού Σαμαρείτη” “το σύνδρομο Τζενοβέζε” Καταναλώθηκε ένα σωρό μελάνι για να βρει λόγια, αιτίες, εξηγήσεις γιατί αυτοί οι άνθρωποι έμειναν ΑΠΑΘΕΙΣ.
Το όγδοο θανάσιμο αμάρτημα δεν είναι καινούργιο. Βαδίζει μαζί με τα υπόλοιπα χέρι χέρι. Δίπλα στα άπληστα αρπακτικά, την ώρα που δολοφονούν τα θύματά τους που μπορεί να είναι ακόμα και ολόκληροι λαοί, υπάρχει η απάθεια εκείνων που που παρακολουθούν αμέτοχοι να διαπράττεται το έγκλημα. Δεν “ανακατεύονται” “θέλουν την ησυχία τους”. Δεν “θέλουν μπλεξίματα” Κι ακόμα χειρότερα. Δεν τους αφορά αν δεν είναι οι ίδιοι τα θύματα, ή στη χειρότερη περίπτωση δεν αντιδρούν καν, όταν είναι τα θύματα.
Η απάθεια είναι η είσοδος για τη κόλαση. Η παιδική χαρά των απανταχού άπληστων μωρόδοξων αμαρτωλών. Που στο δρόμο για τη κόλαση πατάνε πάνω στις ζωές των ανθρώπων σαν νά’ναι κουρελούδες. Πατάνε γιατί οι άνθρωποι έχουν μετατραπεί σε κουρελούδες. Βλέπουν τη ζωή τους μέσα από τα μάτια ενός παλιόχαρτου. Που το παίζουν οι άλλοι όπως γουστάρουν.
Θα μπορούσε έστω κι ένας να είχε κατέβει κάτω να φωνάξει, να τρομάξει το φονιά, να σώσει τη Κίτυ. Τι ήταν αυτό που κράτησε 38 ανθρώπους κρυμμένους μέσα στις φωλιές τους σαν ποντίκια.. Τι ήταν αυτό που ήταν τόσο δυνατό ώστε να δεχτούν να ζήσουν μ΄αυτές τις εικόνες για το υπόλοιπο της ζωής τους, γνωρίζοντας πως είναι συνένοχοι σε μια δολοφονία για την οποία δεν έκαναν ΤΙΠΟΤΑ να αποτρέψουν.
  • Τι είναι αυτό που κρατάει το κόσμο που πεινάει, που χάνει τους αγαπημένους, που βλέπει τα παιδιά του να πεινάνε, τους αρρώστους του να μην έχουν φάρμακα, τους συνανθρώπους να πεθαίνουν αβοήθητοι ξεχασμένοι, σαν να είναι ένα τίποτα.
  • Τι είναι αυτό που κρατάει σιωπηλό, ταπεινωμένο, ένα λαό που ξεφτυλίζεται, εκβιάζεται, αντιμετωπίζεται σαν νούμερο σε μια κονσόλα ενός άπληστου τραπεζίτη που κόβει συνέχεια λίβρες κρέας για να ικανοποιήσει την ματαιοδοξία του…

ΚΑΝ ΤΟ ΠΑΣΑ


Αυτά είναι τα δικαιώματά μας αν μας πιάσουν χωρίς εισιτήριο. ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ



Τι κάνουμε στην περίπτωση που μας πιάσει ο ελεγκτής στα Μ.Μ.Μ χωρίς εισιτήριο;

1 Αν δεν θέλω να δώσω τα στοιχεία μου στους ελεγκτές, είναι νόμιμο δικαίωμα μου και...
δεν διαπράττω κανένα ποινικό αδίκημα


2. Οι ελεγκτές δεν έχουν δικαίωμα να με συλλάβουν.

3. Αν μου ζητήσει τα στοιχεία μου οποιοσδήποτε αστυνομικός (ακόμα και εκτός υπηρεσίας), τα δίνω γιατί είμαι υποχρεωμένος, προκειμένου να μην έχει δικαίωμα να με κρατήσει.

4.Δεν είμαι υποχρεωμένος να περιμένω την άφιξη της αστυνομίας...
5.Ζητάω από τον οδηγό ν’ ανοίξει την πόρτα στην επόμενη στάση κι από τους ελεγκτές να με αφήσουν να κατέβω και τους δηλώνω ρητά, ότι δεν θέλω να παραμείνω στο λεωφορείο.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΚΟΣΜΟΣ

6.Δεν πηγαίνω σε καμία περίπτωση, με την θέλησή μου, στο αστυνομικό τμήμα, μαζί με τους ελεγκτές, ούτε δέχομαι να με οδηγήσουν με το λεωφορείο, εκεί που θέλουν αυτοί.

7.Αν μου κλείσουν την πόρτα και μου περιορίσουν την έξοδο, καλώ αμέσως το 100, καταγγέλλοντας, ότι κρατούμαι παράνομα, χωρίς την θέληση μου και ζητάω την άμεση επέμβαση της αστυνομίας, γιατί διαπράττεται αυτόφωτο αδίκημα σε βάρος μου.

8.Ζητώ ονόματα και τηλέφωνα συνεπιβατών μου, για να έχω μάρτυρες.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΚΟΣΜΟΣ

9.Καλώ αμέσως στα τηλέφωνα των «ΕΠΙΒΑΤΩΝ» ζητώντας νομική βοήθεια και αλληλεγγύη.

10.Όταν έρθουν οι αστυνομικοί, απαιτώ να συλλάβουν αμέσως, τους ελεγκτές ή και τον οδηγό, γιατί με κράτησαν παράνομα και χωρίς την θέληση μου και ζητώ να κρατήσουν τα στοιχεία όλων των μαρτύρων συνεπιβατών μου.

11. Στην ερώτηση των αστυνομικών «αν θέλω να καταθέσω μήνυση», απαντώ, ότι δεν είμαι υποχρεωμένος να το κάνω, αντίθετα αυτοί, είναι υποχρεωμένοι να ενημερώσουν αμέσως τον Εισαγγελέα και να συντάξουν έκθεση σύλληψης και βεβαίωσης του αδικήματος, γιατί το αδίκημα της παράνομης κατακράτησης, είναι αυτόφωρο πλημμέλημα και διώκεται αυτεπάγγελτα, αλλιώς κάνουν παράβαση καθήκοντος.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΚΟΣΜΟΣ

12. Αν οι αστυνομικοί δεν ενεργούν τα νόμιμα, τους υπενθυμίζω ότι διαπράττουν παράβαση καθήκοντος, γι’ αυτό ζητάω τα στοιχεία τους, προκειμένου να τους αναφέρω.

13. Η πληρωμή ή μη του προστίμου, που θα επιβληθεί από τον ΟΑΣΘ, αποτελεί προσωπική επιλογή του κάθε ατόμου.

απο athina

Στης πίκρας τα ξερόνησα




Στίχοι:Νίκος Γκάτσος
Μουσική:Σταύρος Ξαρχάκος
Ερμηνεια:Νίκος Δημητράτος

Πού να `βρω τέσσερα σπαθιά
και μια λαμπάδα στη γροθιά
φωτιά να βάλω σήμερα
και να τον κάψω σίγουρα
τον κόσμο αυτό που αγάπησα
και μ' άφησε και σάπισα

Στης πίκρας τα ξερόνησα
το δάκρυ μου κοινώνησα
και στης ζωής τη φυλακή
που δεν υπάρχει Κυριακή
ποτέ μου δε λησμόνησα
τη μοναξιά τη φόνισσα

Κι εσύ που ήρθες μια βραδιά
να μου ζεστάνεις την καρδιά
με πέταξες αλίμονο
στο μαύρο καταχείμωνο
με πρόδωσες και μ' έφτυσες
ήσουν χαρά και ξέφτισες

Πού να `βρω τέσσερα κεριά
και στην ψυχή μου σιγουριά
φωτιά να βάλω γρήγορα
και να τον κάψω σήμερα
τον κόσμο αυτό που αγάπησα
και μ' άφησε και σάπισα

και σάπισα, αγάπησα, αγάπησα, και σάπισα...

Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

Συγκέντρωση - Πολιτική κηδεία

Περιστέρι Αττικής, Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013, 16:00
στάλθηκε από Πρωτοβουλία απο τη συνέλευση Περιστερίου για το ΘΚ
Ακριβής τοποθεσία:Πλ Δημαρχείου/Δημοκρατίας
Διοργάνωση:Συνέλευση αλληλέγγυων  στο ΘΚ


Στη συνέλευση που έγινε σήμερα στη πλατεία μπροστά απ'το Δημαρχείο (στάση Μετρό Περιστέρι) επικράτησε μετά τις προτάσεις για άμεση δράση/πορεία να ξανασυναντηθούμε την Παρασκευή στις 4 στο ίδιο σημείο. Έγινε ενημέρωση από κόσμο του Περιστερίου και σαν επόμενο βήμα προκρίθηκε η Παρασκευή 16/8 στις 4μμ.

Η διαδικασία λόγω θορύβου και μαζικότητας ήταν λίγο χαοτική αλλά η ανάγκη για συνέχεια της δράσης και η αναγκαιότητα αυτό μόνο μπόρεσε να προάγει. Ας βασιστούν σε αυτό το κάλεσμα και συλλογικότητες να καλέσουν ώστε να χτιστεί κινηματικά καλύτερα η δράση και ο πολιτικός μας λόγος.

Πρωτοβουλιακά κάποιοι από την συνέλευση που θεωρούν ότι πρέπει το γρηγορότερο να μαθευτεί αυτό το κάλεσμα ώς σημείο αναφοράς ώστε να γνωστοποιηθεί σε πολλές συλλογικότητες να το πλαισιώσουν.

Ο ΘΚ είναι νεκρός γιατί με τον τρόπο του αντιστάθηκε στη κρατική καταστολή της τάξης μας. Δε πρέπει να μείνει αναπάντητη η δολοφονία.

 https://athens.indymedia.org/

Μια Καταγραφή τραμπουκισμών και ανεξέλεγκτου ακροδεξιού παροξυσμού, ελεγκτών & οδηγών ΕΘΕΛ-ΟΑΣΑ-ΟΑΣΘ

Πέμπτη, 15 Αυγούστου 2013


 
 
Επειδή κάποιοι έπεσαν απ τα σύννεφα με την συμπεριφορά του μοιραίου ελεγκτή του τρόλεϊ, κατά την διάρκεια του περιστατικού με το άτυχο παιδί αλλα και μετά, σκεφτήκαμε να κάνουμε μια πρόχειρη καταγραφή της ακροδεξιάς επιρροής στον χώρο των εργαζομένων στις Συγκοινωνίες, καθώς και τα "κατορθώματα" των - ανεξέλεγκτων - ελεγκτών και οδηγών σε γυναίκες, παιδιά, άτομα με ειδικές ανάγκες ή μετανάστες....
Όπου τους παίρνει, δηλαδη.
 

 Συνδικαλιστές της ΕΘΕΛ-ΟΑΣΑ, οι «άγνωστοι κουκουλοφόροι».
Τέλη Ιουνίου 2011 και το δελτίο ειδήσεων του ALTER, προβάλλει το παρακάτω βίντεο.
 
 
 
 Οι «αγνωστοι κουκουλοφόροι» που φέρονται να συνεργάζονται με τα ΜΑΤ, ήταν τελικά συνδικαλιστές της ΕΘΕΛ-ΟΑΣΑ.Το επιβεβαίωσε ο πρόεδρος των εργαζομένων της ΕΘΕΛ, Μιχάλης Λιάγουρης,  το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΘΕΛ Απόστολος Κασιμέρης καθώς και ο ΓΓ του ΟΑΣΑ, Αλέξανδρος Κομίνης.
Η παρακάτω ανάρτηση είναι από το ιστολόγιο των εργαζομένων στον ΟΣΥ και στα Μέσα Σταθερής Τροχιάς (ΣΤΑΣΥ).
 

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Χωρίς εισιτήριο…


Μια χώρα που σκοτώνει τα παιδιά της για 1,4 ευρώ και ταυτόχρονα χαϊδεύει αυτούς που την κλέβουν δισεκατομμύρια,  δεν με χωράει. Μια «πατρίδα»-ληστής, γεμάτη σκατόψυχους «τζαμπαμάγκες», εγωιστές και χαιρέκακους ελλειμματικούς, εξαθλιωμένους πνευματικά «κυρ-παντελήδες», δεν είναι η δική μου πατρίδα. Μια κοινωνία σε γάγγραινα, πνιγμένη στην αφόρητη μπόχα της αποσύνθεσης,  πεδίον δόξης λαμπρό στα κάθε είδους και απόχρωσης σκουλήκια, δεν είναι η κοινωνία που θέλω ν’ αφήσω στα παιδιά μου. Δεν ξέρω για πόσο ακόμα θα βρίσκει δύναμη να βγαίν’ η φωνή. Δεν ξέρω για πόσο ακόμα τα πόδια θα βαστάνε. Μα όσο θ’ αντιλαλούνε οι  κλαγγές  στα ματωμένα βουνά, όσο ο αέρας θα γεμίζει τις «κορφές» της καρδιάς και του μυαλού με δροσιά από έλατο και μυρωδιά απ’ αναμμένο μπαρούτι, το χρέος της υπόσχεσης θα οργώνει την ψυχή. Το δίκιο αργά ή γρήγορα θ’ ανατείλει σαν ήλιος. 

απο τον Οικοδόμο

Μεσω Μαυρη λιστα 

Eurospy.GR: Νεκρός ο 18χρονος για ένα ευρώ - Πήδηξε από το λεωφορείο για να γλιτώσει το πρόστιμο


Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

Νέα επιτυχία του Κ. Δεντια ... το παράσημο πλέον είναι σίγουρο !!!

Eξέγερση μεταναστών με νεκρούς(;) στην Αμυγδαλέζα μετά από ρατσιστικές κτηνωδίες αστυνομικών

 

απο 


ΚΕΕΡΦΑ- Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή
Αθήνα 10/08/2013, ώρα 10.45
Eξέγερση μεταναστών με νεκρούς(;) στην Αμυγδαλέζα μετά από ρατσιστικές κτηνωδίες αστυνομικών

Η κτηνώδης αντιμετώπιση των αστυνομικών φυλάκων στο στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών της Αμυγδαλέζας ξεπέρασε κάθε όριο προκαλώντας έκρηξη οργής των κρατουμένων. Έκοψαν το ρεύμα εδώ και τρείς μέρες από δύο κοντέινερ διότι οι μετανάστες έβαλαν να δουλέψουν τα κλιματιστικά! Οι μετανάστες αρνήθηκαν να μπουν μέσα στους σκοτεινούς φούρνους. Οι αστυνομικοί τους πίεζαν βρίζοντας χυδαία και χτυπώντας ενώ κάποιοι αστυνομικοί πάτησαν το φαγητό τους φωνάζοντας «δεν μας νοιάζει αν πεθάνετε». Μετά γενικεύτηκε  η σύγκρουση με φωτιές σε μεγάλο μέρος του στρατοπέδου.
Μετανάστες υποστηρίζουν ότι υπάρχουν βαριά τραυματίες που βρίσκονταν στο χώμα χωρίς να έχουν  τίς αισθήσεις τους και ότι ένας η δύο είναι νεκροί
Τα κολαστήρια του Ξένιου Δία και του Δένδια πρέπει να κλείσουν εδώ και τώρα. Να τιμωρηθούν οι ένοχοι για τη ρατσιστική κακομεταχείριση στην Αμυγδαλέζα.

Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

AΨΥΧΟΣ ΚΑΙ ΑΔΥΝΑΜΟΣ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ/ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ….ΤΥΠΙΚΟΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ.



ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
AΔΕΙΑΣΜΑ ΟΜΠΑΜΑ ΣΕ ΣΑΜΑΡΑ, ΜΕΡΚΕΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝΕ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΗΤΑΝ ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΗΠΑ. Ο ΟΜΠΑΜΑ ΕΠΕΜΕΙΝΕ ΣΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΑΝΟΙΓΜΑ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΟΙ ΕΔΩ ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΙ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΩΝ ΒΕΡΟΛΙΝΕΖΙΚΩΝ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑΤΩΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΠΑΡΕΙ ΕΙΔΗΣΗ, ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ….ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΛΛΑ..
ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΟΤΙ ΤΟΝ ΕΙΔΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΩΡΑ, ΟΤΑΝ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΤΟΥΣ ΔΕΧΕΤΑΙ 2-3-4 ΩΡΕΣ, ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙ ΓΙΑ ΠΟΛΥ….ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ.
ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΝ ΚΑΘΕ ΣΥΜΜΑΧΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΕΙΣ ΚΛΠ. ΕΧΟΥΝΕ 120 ΧΩΡΕΣ ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΝ.ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΠΡΟΕΔΡΟ Ή ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΝΕ.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ.ΕΝΤΑΞΕΙ Η ΣΟΥΔΑ ΕΙΝΑΙ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΧΑΒΑΗ, ΟΥΤΕ ΜΑΝΑΜΑ, ΟΥΤΕ NTAΡΓΟΥΙΝ , ΟΥΤΕ ΓΙΟΚΟΧΑΜΑ. ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΟΒΑΡΟΙ…
ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΕΡΙ, ΦΕΡΕΤΑΙ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΝΑ ΕΙΠΕ /ΑΝ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΝΕ ΚΑΛΑ/ΟΤΙ ΘΑΥΜΑΖΕΙ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ…ΚΛΠ. ΑΣΤΕΙΟΤΗΤΕΣ. ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ ΑΒΡΟΤΗΤΕΣ. Ο ΚΕΡΙ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΕΜΑΣ….ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ-ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΕΣ ΕΠΑΦΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΑΛΕ.ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ…
ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΗΤΑΝ ΠΑΡΟΝΤΕΣ Ο ΥΠΟΙΚ ΛΟΥ, Η ΣΕΑ ΣΟΥΖΑΝ ΡΑΙΣ, Η ΠΡΩΗΝ ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΗ ΤΟΥ ΔΝΤ ΑΤΚΙΝΣΟΝ , ΚΑΙ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΠΡΕΣΒΗΣ ΟΥΙΛΙΑΜ ΜΠΕΡΝΣ ΠΟΥ ΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ STATE DEPARTMENT.
ΟΙ ΗΠΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΑΜΑΡΑΣ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΙ, ΑΡΑ ΤΥΠΙΚΕΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ ΕΠΑΦΕΣ. ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΟΜΠΑΜΑ ΚΑΙ ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ ΤΑ ΕΙΠΑΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ XΘΕΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝΕ ΠΙΟ ΣΤΕΝΗ ΦΙΛΙΑ…
Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΣΜΟ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΠΕΣΜΕΝΟΣ.Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΤΟΝ ΕΞΕΘΕΣΕ….ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΕ….ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΦΛΗΝΑΦΗΜΑΤΑ ΚΥΚΛΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΒΙΩΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΒΑΒΥΛΩΝΙΑΣ….Ο ΑΦΕΝΤΗΣ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΟ ΦΩΣ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΥΡΥΤΕΡΑ ΛΑΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ…


απο   drougos