Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

«Δρόμος Ανατροπής για τη Θεσσαλία»

Οι Υποψήφιοι Με Την Ηρώ Διώτη Στη Λάρισα - Όλα Τα Ονόματα Και Τα Βιογραφικά"Η νίκη για μας δεν είναι παιχνίδι εντυπώσεων, είναι υπόθεση για τη ζωή μας" ξεκαθάρισε στην ομιλία της η Ηρώ Διώτη

Τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους στη Λάρισα παρουσίασε απόψε από το εκλογικό της κέντρο η υποψήφια Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Ηρώ Διώτη.
Στο χαιρετισμό της στην εκδήλωση η επικεφαλής της παράταξης «Δρόμος Ανατροπής για τη Θεσσαλία» τόνισε τα εξής:
"Φίλοι και φίλες, συντρόφισσες και σύντροφοι, είμαι χαρούμενη και συγκινημένη γιατί με την παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Λάρισας κλείνει ένας πρώτος κύκλος αγώνα.
Από την πρώτη στιγμή για μας οι εκλογές αυτές ήταν μια πολιτική μάχη. 3 κάλπες, μια επιλογή: να νικήσουμε.
Η νίκη για μας δεν είναι παιχνίδι εντυπώσεων. Ούτε αυτοσκοπός για να “κοκκινίσει” ο χάρτης την βραδιά των εκλογών. Είναι υπόθεση για τη ζωή μας.
Για τη ζωή μας που διαλύεται από τις καταστροφικές πολιτικές των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, από ένα μοντέλο οικονομικό που έφτασε τον κόσμο της εργασίας στον πάτο, από ένα μοντέλο διοίκησης που στηρίχτηκε στις πελατειακές σχέσεις, στο μικροκομματισμό, στον παλαιοκομματισμό, από ένα μοντέλο που στήριξε τους μεγαλοεργολάβους, τα μεγάλα έργα χωρίς κανένα κοινωνικό αντίκρισμα.
Από μια περιφερειακή αρχή υποταγμένη στις επιταγές του Μνημονίου και του Καλλικράτη χωρίς καμιά σύγκρουση με την κεντρική πολιτική σκηνή, χωρίς σχέδιο για τον τόπο της Θεσσαλίας, με επικοινωνιακά έργα ατάκτως ερριμμένα. Χωρίς την παραμικρή βούληση και πράξη για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και την κατάρρευση των παραγωγικών κλάδων της Θεσσαλίας.
Εμείς σ’ αυτή τη λογική αντιτάσσουμε το δικό μας σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας, με πρώτο πρόταγμα την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, την ενεργή συμμετοχή των πολιτών και των φορέων στη διαδικασία εκπόνησης και εφαρμογής των προτάσεων, τη δημοκρατία και τη διαφάνεια στον τρόπο λήψης των αποφάσεων, την ενίσχυση των συνεργατικών σχημάτων ως απάντηση στην ιδιώτευση, τον ατομισμό και την ανεργία που διογκώνεται. Την αλληλεγγύη και τον πολιτισμό ως απάντηση στον φασισμό και τη μισαλλοδοξία.
Με τον ανασχεδιασμό και αναπροσανατολισμό των χρημάτων και των προγραμμάτων, ώστε να υπηρετούν τις κοινωνικές ανάγκες και να εντάσσουν μικρά έργα που δίνουν λύση σε χρόνια προβλήματα των παραγωγών, αλλά και που αναδεικνύουν το ανθρώπινο δυναμικό της Θεσσαλίας και το περιβάλλον που διαθέτει, σε μια πορεία που πιστεύουμε πως θα μας βγάλει από τα αδιέξοδα που επιβλήθηκαν.
Και πάνω απ’ όλα με τη θέληση που διαθέτουμε να αλλάξει πλεύση η χώρα προς όφελος των καθημερινών ανθρώπων, ενάντια στη φτώχεια και τη λεηλασία του δημόσιου πλούτου. Αλλά και με την πίστη ότι η πιο άμεση προτεραιότητα, η πιο κρίσιμη αυτή τη στιγμή για την κοινωνία, είναι να φύγουν αυτοί που θυσίασαν εργαζόμενους, αγρότες, μικρομεσαίους, νεολαία στο βωμό των κερδών των λίγων και των τραπεζών …με το αζημίωτο φυσικά. Πρέπει να φύγουν απ’ όλα τα επίπεδα διοίκησης. Πρέπει να το πιστέψει όλη η κοινωνία και οι εργαζόμενοι ότι μπορούν και πρέπει να φέρουν την ανατροπή.
Το ψηφοδέλτιο μας θέλαμε να έχει αυτό το μήνυμα. Θέλαμε να είναι ένα αποτύπωμα των ανθρώπων της κοινωνίας, των ανθρώπων που πλήττονται από αυτές τις πολιτικές, των ανθρώπων του μόχθου, των ανθρώπων που έδιναν και δίνουν αγώνες για μια καλύτερη ζωή. Αυτοί οι άνθρωποι είναι που μπορούν αύριο να είναι στη διοίκηση και να εξυπηρετήσουν το σχέδιό μας για κοινωνική ανασυγκρότηση.
Και νομίζω ότι αυτό που θα παρουσιάσουμε σήμερα είναι ένα τέτοιο ψηφοδέλτιο και γι’ αυτό είναι ψηφοδέλτιο ελπίδας. Και γι’ αυτό ακριβώς είναι και ένα ψηφοδέλτιο νίκης. Πιστεύω βαθιά πως θα τα καταφέρουμε με συντροφικότητα, με θάρρος, με αποφασιστικότητα. Θα τα καταφέρουμε γιατί έχουμε το δίκιο με το μέρος μας και γιατί είμαστε το αύριο. Να είμαστε γεροί να συνεχίσουμε να δίνουμε έναν ωραίο αγώνα."

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΠΕ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ελπίδα Αναστασίου


Γιάννης Αρζομανίδης



Θάνος Βαθράκης


Σταύρος Θ. Γαλάτος


Γιώργος Γκόγκος


Μανώλης Γκουντοβάς


Ευάγγελος Χρ. Δημητρακόπουλος


Αγγέλα Δημότσιου – Ζαχαρή
Γεννήθηκε στη Λάρισα το 1966. Σπούδασε εργοθεραπεία και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Εργάζεται στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Θεσσαλίας παράρτημα ΑμεΑ Λάρισας στη Γιάννουλη «Ο ΑΡΙΣΤΕΥΣ» και είναι πρόεδρος του σωματείου και εκπρόσωπος εργαζομένων στο Δ.Σ. του Κέντρου. Μέλος στο Δ.Σ. της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Λάρισας (ΔΗ.Κ.Ε.Λ.) ως εκπρόσωπος της δημοτικής παράταξης «Ενωτική Πρωτοβουλία». Μέλος γραμματείας Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας. Είναι παντρεμένη με τον Γιώργο Ζαχαρή, φυσικοθεραπευτή και έχω δύο παιδιά, την Ελένη και τον Θωμά.


Ανδρέας Κ. Διβράμης


Δημήτρης Ζιάννας 


Θεόδωρος Ιωαννίδης


Σπύρος Καβαλλιεράτος


Κυριάκος Καραμπαγλίδης


Δημήτρης Καρανίκας


Βασίλης Καψάλης


Άννα Κοκκάρα
Γεννήθηκε στην Κατερίνη, είναι κάτοικος Λάρισας, παντρεμένη και έχει 2 παιδιά. Κάτοχος πτυχίου Νοσηλευτικής του ΤΕΙ Λάρισας, Παιδαγωγικών Σπουδών της ΠΑΤΕΣ/ΣΕΛΕΤΕ Βόλου και Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης του ΕΑΠ. Εργάστηκε για 10 χρόνια ως αναπληρώτρια καθηγήτρια Νοσηλευτικής στη Δευτεροβάθμια Τεχνική Εκπαίδευση, διορίστηκε το 2002 και σήμερα είναι σε διαθεσιμότητα.

Αθανάσιος Κουτσοκέρας


Γιώργος Μπλιαχούτας


Αναστασία (Σούλα)Παναγιώτου


Σπύρος Ποταμιάνος
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1955. Είναι παντρεμένος με 3 παιδιά. Από το 1999 ζει και εργάζεται στη Λάρισα. Είναι αναπληρωτής Καθηγητής Γαστρεντερολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Διευθυντής της Γαστρεντερολογικής κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας. Σπούδασε ιατρική στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, ειδικεύτηκε στη Γαστρεντερολογία στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» στην Αθήνα και μετεκπαιδεύτηκε με υποτροφία στην επεμβατική ενδοσκόπηση στη Μ. Βρετανία. Εργάστηκε ως επιμελητής ΕΣΥ επί 9 χρόνια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου Κρήτης. Έχει εκλεγεί ως εκπρόσωπος ιατρών στον Ιατρικό Σύλλογο Λάρισας, στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, στο ΔΣ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας και στο ΔΣ της Επαγγελματικής Ένωσης Γαστρεντερολόγων Ελλάδας

Δήμητρα Ριζούλη


Θεοδώρα (Ντορίνα) Σαμαρτζή


Αρετή (Ρίτα) Σπανούλη


Αθανασία (Νάνσυ) Σπετσιώτη


Θανάσης Τσαλόπουλος


Βαγγέλης Τσικαρδώνης


Χρυσούλα Χρήστου


Παύλος Ψαθάς


ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚ. ΧΑΪΔΑΛΗ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου