Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Τα δάκρυα ....


Δάκρυα του Στάθη Μπούκουρα θα χρησιμοποιηθούν στην επόμενη παρασκευή του Άγιου Μύρου

mpoukΜεγάλη επιτυχία θεωρείται από τον δικηγόρο του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Αλέξη Κούγια, η χρησιμοποίηση δακρύων του Στ. Μπούκουρα στο επόμενο Άγιο Μύρο, κάτι που επιβεβαιώνει και ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος. Εξάλλου, ο τελευταίος είναι που έχει τις κατάλληλες διασυνδέσεις στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και κανόνισε για αυτή την μικρή αλλαγή της πανάρχαιας συνταγής.
Ο Αμβρόσιος μάλιστα έκανε και την ακόλουθη δήλωση: «Τα ειλικρινή δάκρυα αυτού του νέου Άνδρα, Έλληνα, Πατριώτη θα πρέπει να ευλογούν κάθε Ελληνάκι που γεννιέται. Κι αυτό μπορεί να γίνει μέσα από το μυστήριο του Μύρου. Γιατί αυτά τα δάκρυα συμβολίζουν τις βασικές αρχές που μας δίδαξαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι που μετά έγιναν χριστιανοί. Ελευθερία, Αγάπη, Ήθος, Τιμή, Αξιοπρέπεια, Αλληλοσεβασμός. Αρχές που κράτησε σε όλη του την πολιτική διαδρομή και κρατάει ακόμα και τώρα που βρίσκεται δέσμιος. Έτσι, κάθε φορά που θα χρησιμοποιείται το Άγιο Μύρο, θα ‘ναι σαν να ακούγεται η φωνή του Στάθη να φωνάζει ‘Ου φονεύσετε! Αγαπάτε αλλήλους’, όπως φώναξε τόσες και τόσες φορές στο παρελθόν! Ο Θεός να του δίνει δύναμη».
Το Άγιο Μύρο ήταν προγραμματισμένο να παρασκευαστεί γύρω στο 2022, αλλά πιθανότατα θα γίνει μια εξαίρεση και θα παρασκευαστούν μικρές ποσότητες στο τέλος της χρονιάς (στην αγορά πιθανότατα θα κυκλοφορήσουν μόνο τα μικρά μπουκαλάκια σε ξύλινη συλλεκτική θήκη). Δυστυχώς όμως τα δάκρυα που συγκεντρώθηκαν από τα έδρανα ήταν λίγα και για αυτό το λόγο κλήθηκαν οι βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ. που έσπευσαν προς συμπαράσταση να συνδράμουν με όσα δάκρυα μάζεψαν. Δεν αποκλείεται μάλιστα να πραγματοποιηθεί απόσταξη στο ταγιέρ της κυρίας Ραχήλ Μακρή και το σακάκι του κ. Χαϊκάλη για να συγκεντρωθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ποσότητα δακρύων.
απο  tokoulouri

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου