Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Λαφαζάνης: «Η Ελλάδα έχει εναλλακτικές, η Ευρώπη όχι»


Λαφαζάνης: «Η Ελλάδα έχει εναλλακτικές, η Ευρώπη όχι» - Media


ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ

«Οι λεγόμενοι εταίροι και το ΔΝΤ δεν ζητάνε από την κυβέρνησή μας μια συμφωνία που θα σέβεται στοιχειωδώς την επιβίωση του ελληνικού λαού και την πρόσφατη ριζοσπαστική λαϊκή ετυμηγορία. Τα πιο σκληρά και αδίστακτα κατεστημένα κέντρα σε Βερολίνο, Βρυξέλλες και ΔΝΤ αυτό που θέλουν από τη χώρα μας είναι «γη και ύδωρ», ζητάνε νέα μέτρα μείωσης συντάξεων και μισθών, ξεπούλημα της χώρας, νέους φόρους και νέες απορρυθμίσεις».
Αυτά, μεταξύ άλλων, επισημαίνει ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης σε άρθρο του στο περιοδικό Crash, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα έχει εναλλακτικές λύσεις σε αντίθεση με την ΕΕ η οποία όπως υποστηρίζει σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας θα υποστεί θανάσιμο πλήγμα.
«Αν «εταίροι» και ΔΝΤ πιστεύουν ότι θα μας εκβιάσουν με όπλο την άρνηση χρηματοδότησης και ότι θα τρομοκρατούν εσαεί τον ελληνικό λαό με τον «μπαμπούλα» της πτώχευσης και του εθνικού νομίσματος πλανώνται πλάνη οικτρά. Η Ελλάδα διαθέτει πολλούς εναλλακτικούς δρόμους και μπορεί να έχει προοπτική χωρίς τη χρηματοδότηση από ΕΕ και ΔΝΤ και χωρίς τη ρευστότητα που δίνει με το σταγονόμετρο η ΕΚΤ προς τις τράπεζες», προσθέτει ο υπουργός. Υποστηρίζει δε ότι η «αν η Ελλάδα μπορεί και έχει εναλλακτικές λύσεις, δεν ισχύει κάτι ανάλογο για την ΕΕ αλλά και το ΔΝΤ με τις ληστρικές πολιτικές τους» καθώς «τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσει μια ΕΕ, η οποία παραπαίει, από μια εναλλακτική προοδευτική Ελλάδα θα είναι πελώρια και μπορεί να αποδειχθούν μη αντιμετωπίσιμα και ανυπέρβλητα», τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «οι κάλτσες ξηλώνονται ακόμα και από έναν πόντο».
Σύμφωνα με την ανάλυση του υπουργού η Ελλάδα μαζί με την Κύπρο, συνιστούν τη Νοτιοανατολική πλευρά της Ευρώπης, στο σύνορο τριών ηπείρων, το πολιτικό και γεωστρατηγικό βάρος της χώρας μας είναι κρίσιμο και το γεωπολιτικό κενό της Ευρωπαϊκής Ένωσης χωρίς την Ελλάδα θα είναι τραγικό.
«Η Ελλάδα, τονίζει, θα μπορέσει να αντέξει και σιγά-σιγά να ανορθωθεί, από μία ρήξη με την ΕΕ που θα επιβάλουν οι κυρίαρχοι κύκλοι της. Η ΕΕ, όμως, είναι πιθανόν, όσο κι αν αυτό μοιάζει παράδοξο, να υποστεί βαρύτατο ή και θανάσιμο τραύμα σε μια τέτοια περίπτωση. Η νεοφιλελεύθερη μονεταριστική γερμανική Ευρώπη και μια ευρωζώνη με δογματική αρχιτεκτονική, κατασκευασμένη για το «λόμπι» του Βορρά, δεν έχουν κανένα μέλλον. Η προοδευτική ανατροπή στην Ελλάδα μπορεί να είναι το πρώτο βήμα και μιας μεγάλης ανατροπής στην Ευρώπη».
Ο κ. Λαφαζάνης αναφέρεται, επίσης, στα ενεργειακά και δημοσιονομικά οφέλη από την κατασκευή αγωγού στο ελληνικό έδαφος, που θα ξεκινά από τα ελληνοτουρκικά σύνορα και θα φτάνει στα σύνορα με τη FYROM και ο οποίος θα μεταφέρει ρώσικο φυσικό αέριο με υποθαλάσσιο αγωγό μέσω της Μαύρης Θάλασσας.
Ο υπουργός απορρίπτει τέλος τη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου είτε με τις ΗΠΑ είτε με την Τουρκία είτε και με τους δύο από κοινού και τάσσεται υπέρ της διευθέτησης των προβλημάτων στο Αιγαίο με βάση το διεθνές δίκαιο της θάλασσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου